Formula Electric Belgium onthult digitaal ontwerp van vijfde elektrische racewagen

Formula Electric Belgium, een 21-koppig studententeam van de KU Leuven en de Thomas More- hogeschool, stelt het digitale ontwerp van haar elektrische racewagen voor aan het grote publiek. De Umicore Eclipse is reeds de vijfde wagen die het team ontwikkelt.

Sinds september zijn de 21 ingenieurs- en technische bachelorstudenten van de KU Leuven en de Thomas More-hogeschool druk in de weer met het ontwerp van hun nieuwste racewagen, de Umicore Eclipse. De komende maanden zullen de studenten zich focussen op de realisatie van dit ontwerp. Volgende zomer nemen ze het namelijk op tegen honderden universiteitsteams van over de hele wereld in de verschillende Formula Student competities.
De ambities van het team liggen zeer hoog dit jaar. Nadat hun vorige wagen, de Umicore Pulse, vorig jaar een eerste plaats wist te bemachtigen met zijn innovatief ontwerp, wil het team deze prestatie verbeteren door in te zetten op performantie.

‘Met de testdata die we vorig jaar met de Umicore Pulse hebben verzameld, weten we perfect op welke vlakken er nog verbetering mogelijk is. Zo zal de Umicore Eclipse een geoptimaliseerd batterijpakket hebben, gebruik maken van unidirectionele koolstofvezel en zijn er aanpassingen aan de ophanging gemaakt. Al deze dingen zullen bijdragen tot een nog lager gewicht ’, zegt team captain Willem T’Hooft.

Digital Roll-out

We are using cookies on our website

Please confirm, if you accept our tracking cookies. You can also decline the tracking, so you can continue to visit our website without any data sent to third party services. This tracking is only to see how people use our website so that we can improve it.